Dr. Sevinç Tunali

Sevinç Tunalı ilk lisans derecesini 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde, ikinci lisans derecesini ise; 2007 yılında Üstün Zekâlılar Eğitimi Bölümünde tamamlamıştır.

Yüksek lisans eğitimine İstanbul Üniversitesi, Üstün Zekâlılar Eğitimi Bölümünde devam etmiştir. Hemen arkasında Doktora ön çalışmasını California State- Sonoma State Üniversitesinde, Eğitim Programları, Öğretim ve Öğrenme Bölümünde yapmıştır. Sevinç Tunalı doktorasını 2014 yılında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Programları ve Öğretim bölümünde tamamlamıştır.

Akademik kariyerine Yardımcı Doçent olarak başlayıp, İstanbul’da çeşitli üniversitelerde çalışmıştır. “Eğitimin Geleceği” alanında birçok makale ve bildirisinin yanında “Bangladeş’te Geleceğin Eğitimi” projesi Dhaka Üniversitesi ve Frederich-Erbert Vakfı tarafından Geleceğin Eğitimi 2018 teması altında ödüle layık görülmüştür. 2019 yılında da Assalam Community Foundation tarafından düzenlenen “Yeni Teknoloji, Yeni Eğitim ve Yeni Afrika” projesinde Zanzibar’daki eğitimlere mentör olarak davet edilmiştir.

Sevinç Tunalı’ nın “Geleceğin Okullarını Keşfetmek: Senaryolar” isminde bir kitabı yayınlanmıştır. Halen “Eğitimde Yapay Zekâ” (http://www.tasam.org/tr-TR/Icerik/51293/egitimde_yapay_zeka_calistayi_) alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.  Sevinç Tunalı, güncel olarak Pedudi A.Ş.’nin  Kurucu Ortağı, Ürün Geliştirme Müdürü; Tunalı Vakfı’nın Kurucusu, Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezindeki, Eğitim Sanayi ve Teknoloji Enstitüsü (ESTEN) Direktörü olarak faaliyet göstermektedir.

 

Enstitü ve Projelerin koordinatörlüğünü TASAM ( Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi ) üstlenmektedir.