On yedi yıl önce STK tüzel kişiliğinde bir “düşünce kuruluşu” olarak çalışmalarına başlayan TASAM Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi, bugün uluslararası bir “Türkiye Markası” hâline gelmiştir. TASAM çalışmalarına; ana yönetim, enstitüler, program ve projelerin bilim, akil kişiler ve diğer çalışma kurullarında yüzlerce saygın duayen isim ciddi katkılar sunmaktadır. Alınan her inisiyatif güçlü bir kurumsallaşma iradesi ile yönetilmekte ve sayısız enstrümanla desteklenmektedir.
 
TASAM, dış politika alanında 11 farklı başlık altında faaliyet göstermektedir. Bu alanlar kıta bazında AfrikaAsyaAvrupaLatin Amerika ve Karayipler ile Kuzey Amerika iken bölge bazında; bu dört kıtanın Türkiye açısından her parametrede güvenlik kuşağı olan BalkanlarOrta DoğuAkdeniz ve KaradenizKafkas’tır. Türk Dünyası ve İslam Dünyası ise kimlik alanları olarak geçmektedir.
 
TASAM tarafından 12. kez verilecek Stratejik Vizyon Ödülleri, 4. kez verilecek Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri ve yine 4. kez verilecek İslam Dünyası İstanbul Ödülleri her yıl güçlenerek kurumsallaşmaktadır. Ödül konseptlerine göre sayısız devlet başkanı, stratejik kurum ve kişiye verilen ödüllerin saygınlığı her seviyede karşılık görmektedir.
 
TASAM’ın inisiyatifi ve Cumhurbaşkanlığı Himayeleri ile 11 yıl önce başlayan Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 (TSV 2023) Projesi’nin Makro ÇerçeveStratejik Lokomotif Sektörler ve Değerler İnşası olmak üzere üç temel başlıktaki çalışmaları Türkiye 2053 “Güç ve Adalet” ana teması ile revize edilmiştir.
 
Birçoğu Türkiye’de ilk olarak kurulan “Sektörel Enstitüler” ise makro politikaların ve sektörlerin inovasyonu için yeni bir iş modelidir.   
 
Potansiyel vaat eden tüm kurumları/şirketleri kendi alanlarında daha güçlü ve verimli inisiyatif almaya teşvik etmek üzere TASAM tarafından başlatılan ve ana teması “Potansiyelin Keşfi” olarak belirlenen SİVİL GLOBAL | Global Sivil Diploması İnşası Programı; sivil kapasitenin tüm kanalları ile global ölçekte seferber edilebilmesi ve 19 sektörel tanımla ağlar (networkler) oluşturulması için çalışmaktadır.
 
TASAM faaliyetlerinin arka planı üzerine çeşitli ölçeklerde çok taraflı geliştirilip kurumsallaştırılan enstitüler, ağlar ve platformlar – ilgili yönetim sistematiğine göre – TASAM WORLD Akademi ve İnovasyon Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
TASAM BGC İş ve Devlet Danışmanlığı ise; küresel ilgi alanına sahip bir düşünce kuruluşu alt yapısı üzerine kurulan “ilk jenerasyon” kurum olarak Ulusal ve uluslararası aktörlere stratejik danışmanlıkekonomik istihbarat (network) ve iş geliştirmebeyin bankasıteknoloji yönetimi ve üst düzey(VIP) hizmetler sunmaktadır.
 
Son 17 yılda olağanüstü bir emek ve özveri ile kamu yararına, yeni nesillere devredilme endişesi içinde bugün ve geleceğimiz için inşa edilen TASAM kurumsallaşmasının sonuçlarını kısaca ifade eden 2004-2019 TASAM Faaliyet Raporu’nu takdirlerinize sunarken ilgi, güven ve desteğiniz için içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.